Σας βοηθάμε να διαλέξετε το στιλ της κουζίνας σας

Σας βοηθάμε να διαλέξετε το στιλ της κουζίνας σας

Έχουν περάσει χρόνια όπου η κουζίνα θεωρείτο ένας θλιβερός χώρος εργασίας κρυμμένος πίσω από κλειστές πόρτες. Σήμερα, η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού, ένας χώρος που είναι κεντρικός για την καθημερινή ζωή και τις ειδικές περιστάσεις.

Όταν πρόκειται για την ανακαίνιση ή την πλήρη αναδιαμόρφωση μιας κουζίνας, το συνολικό στιλ του χώρου θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που θα αποφασιστεί. Αυτό που είναι καλό σε αυτό είναι ότι το στιλ είναι κάτι που ξέρετε αμέσως ότι το αγαπάτε. Καθώς η κουζίνα έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής, οι ευκαιρίες για να γίνει αυτός ο χώρος τέλειος είναι ατελείωτες. Σας βοηθάμε να κάνετε την σωστή επιλογή με λίγα στιλ κουζίνας.

Πιο κάτω σου προτείνουμε 3 ιδέες κουζινών για το 2021

1.    Contemporary Kitchen

exipni kouzina

Οι σύγχρονες κουζίνες δίνουν προτεραιότητα στη δομή και το πλέγμα για να δημιουργήσουν μια κομψή και άψογη εμφάνιση, αλλά το κάνουν σε μια πολύ πιο παιχνιδιάρικη μορφή με μια ποικιλία φινιρισμάτων. Με ένα σύγχρονο στιλ, μπορείτε να αναμίξετε υλικά, να παίξετε με παλιά και νέα, να επιλέξετε casual ή γυαλισμένο και να συμπεριλάβετε στοιχεία άλλων στιλ για να δημιουργήσετε τη δική σας κουζίνα που αντικατοπτρίζει τον χρόνο και την προσωπικότητά σας. Οι σύγχρονες κουζίνες εξακολουθούν να επισημαίνουν κομψή και μινιμαλιστική με πολύ ανοιχτό χώρο, αλλά μπορείτε να το κάνετε εντελώς δικό σας!

2.    Country / Farmhouse Kitchen

skoura xromata kouzinas

Η συνολική εμφάνιση και αίσθηση μιας κουζίνας σε στιλ αγροικίας μπορεί να κυμαίνεται από φυσική και οργανικά ρουστίκ έως έναν πιο σύγχρονο ή μοντέρνο χώρο. Οι κουζίνες εξοχικών και αγροικιών εξισορροπούν τη λειτουργικότητα με την άνεση που προσφέρει συχνά ανοιχτά ράφια, φαρδιούς νιπτήρες, κλασικό δάπεδο, μεγάλο νησί κουζίνας ή τραπέζι κουζίνας, vintage χειρολαβές πόρτας και χλωμό συνδυασμό, όπως κίτρινο με κόκκινες ή μπλε αποχρώσεις. Όταν πρόκειται για αγροικία, σκεφτείτε ανοιχτά και φιλόξενα αλλά και μια άνετη, ζωντανή εμφάνιση.

3.    Classic Kitchen

apothikeusi kouzinas

Οι κλασικές κουζίνες είναι δύσκολο να κατηγοριοποιηθούν, καθώς είναι ουσιαστικά κενές και είναι έτοιμες για τους ιδιοκτήτες σπιτιού να το εξατομικεύσουν όπως τους βολεύει. Σκεφτείτε λευκά ή κρεμ ντουλάπια κουζίνας, μια συνολική ουδέτερη παλέτα χρωμάτων και ένα υποτονικό σχέδιο με απλές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες. Αυτό καθιστά εύκολη την ανακαίνιση με μικρές και πολύχρωμες προφορές ή την προσθήκη σύγχρονων, παραδοσιακών και εκλεκτικών πινελιών.


Ενώ μια κουζίνα μπορεί να ανανεωθεί, το στιλ που θα επιλέξετε θα αποτελέσει τη βάση για όλες τις μελλοντικές αλλαγές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να πάρετε το χρόνο σας και να βεβαιωθείτε ότι είστε σίγουροι και ευχαριστημένοι με την επιλογή σας. Η επιλογή του στιλ της κουζίνας σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι σας αρέσει, αλλά μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη και άλλους σημαντικούς παράγοντες, όπως το σχήμα και το στιλ του σπιτιού σας. Η κουζίνα σας είναι μια επένδυση οπότε θέλετε να είναι σωστή και θέλετε να διαρκέσει.