4 Κορυφαίες τάσεις στο σχεδιασμό της κουζίνας για το 2020

4 Κορυφαίες τάσεις στο σχεδιασμό της κουζίνας για το 2020

Πριν από μερικές δεκαετίες, η κουζίνα ήταν ένας μικρός χώρος κρυμμένος στο πίσω μέρος του σπιτιού. Ήταν ένα μέρος όπου απλά γινόταν η προετοιμασία του φαγητού και πλένονταν τα πιάτα. Στις μέρες μας η κουζίνα απέκτησε ένα πολύ διαφορετικό ρόλο. Σήμερα η κουζίνα αποτελεί το επίκεντρο του σπιτιού, το μέρος όπου όλοι συγκεντρώνονται στην αρχή της μέρας, όπου τα μέλη της οικογένειας περνάνε αμέτρητες ώρες. Μια κουζίνα μπορεί να χαρίσει στο σπίτι ομορφιά και ζεστασιά, έτσι ο προσεκτικός σχεδιασμός της αποτελεί μεγάλη δέσμευση σε κάθε επίπεδο.

Η τεχνολογική πρόοδος έχει συμβάλει σημαντικά στην άνοδο της σύγχρονης κουζίνας. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ανοιχτές κουζίνες, οι οποίες ενώνονται με το υπόλοιπο κομμάτι του σπιτιού, ώστε η κουζίνα να φαίνεται πιο μεγάλη και φωτεινή. Μια νέα μοντέρνα τάση του καθαρού και του απλού στυλ έχει γίνει η αγαπημένη πολλών ιδιοκτήτων. Το φυσικό φως αποτελεί πλέον βασική πτυχή της συνολικής εικόνας του χώρου της κουζίνας.

Πιο κάτω μπορείτε να βρείτε τις 10 κορυφαίες τάσεις στο σχεδιασμό μιας κουζίνας για το 2020 από τους ειδικούς στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων.

#1 Έξυπνη κουζίνα 

exipni kouzina

Η τεχνολογία έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά. Στις μέρες μας μπορείς να δημιουργήσεις μια κουζίνα με ενσωματωμένη τεχνολογία σε κάθε λειτουργία, από τις βρύσες έως το ψυγείο και το φωτισμό. Αυτό ονομάζουμε έξυπνη κουζίνα. 

Μερικές από αυτές τις έξυπνες συσκευές αποτελούν οι βρύσες κουζίνας με αίσθηση κίνησης, ψυγεία τα οποία μπορούν να ειδοποιήσουν τον ιδιοκτήτη όταν αρχίζουν να αδειάζουν, μια καφετιέρα η οποία μπορεί να έχει έτοιμο το καφέ όταν ο ιδιοκτήτης ξυπνήσει ή έξυπνος φωτισμός τον οποίο ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγξει μέσω του smartphone του.

Οι έξυπνες κουζίνες αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες τάσεις του 2020.

#2 Τα σκούρα χρώματα στα ντουλάπια παίρνουν πλέον την θέση του άσπρου.

skoura xromata kouzinas

Αν και τα άσπρα ντουλάπια είναι μια κλασσική επιλογή η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν  σε οποιοδήποτε στυλ κουζίνας, η επιλογή τους άρχισε να μειώνεται αισθητά. Για να σπάσει το άσπρο μιας κουζίνας, μια καλή επιλογή θα μπορούσε να ήταν ένα middle island σε διαφορετικό χρώμα ή και ξύλο. Δημοφιλής είναι οι αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου αλλά και σκούρες αποχρώσεις του μαύρου και δαμασκηνί. Θα σας εκπλήξει το πόσο τα χρώματα αυτά μπορούν να προσφέρουν στο χώρο μια πολυτελή και κομψή αίσθηση. Ωστόσο, η χρήση σκούρων χρωμάτων πρέπει να γίνεται με προσοχή ώστε να μην δίνει την αίσθηση του σκοτεινού.

#3 Σύνδεση κουζίνας με ένα ωραίο εξωτερικό χώρο

Εγκαθιστώντας μια γυάλινη μεγάλη πόρτα στην κουζίνα σας, μπορείτε εύκολα να συνδέσετε αυτούς τους δύο χώρους. Μια άλλη όμορφη επιλογή αποτελεί η χρήση ενός μεγάλου παράθυρου πάνω από τον νεροχύτη.

#4 Αποτελεσματική λύση αποθήκευσης

apothikeusi kouzinas

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σε μια κουζίνα είναι η σωστή διαχείριση του χώρου ώστε να μην υπάρχει σπατάλη χώρου, αλλά και ελλιπής αποθηκευτικός χώρος. Η σωστή και αποτελεσματική οργάνωση του χώρου είναι βασική, ώστε ο χώρος να είναι λειτουργικός.

Στις μέρες μας υπάρχουν αμέτρητες επιλογές αποθήκευσης για το χώρο της κουζίνας, η οποίες μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα ευκολότερη και τη μαγειρική διασκεδαστική. 

Αυτές οι ιδέες συνδυάζουν την καλύτερη λειτουργικότητα και αισθητική ώστε να δημιουργήσουν την απόλυτη κουζίνα. Οι τάσεις αυτές είναι απλά μερικές από πολλές άλλες για το 2020, οι οποίες μπορούν να μετατρέψουν το χώρο της κουζίνας σε ένα λειτουργικό χώρο, ο οποίος θα ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική σας.